onsdag 20 juli 2011

Mimsan

MÅSTE JU BARA SVARA PÅ MIMSANS LILLA UTMANING ;)


Bah..... ordet Defusion kan kopplas till den 3e vågen av KBT och den sk ACT tekniken (acceptance and commitment therapy). sk Kognitiv defusion är en teknik för att minska det grepp som tidigare erfarenheter kan hålla om våra liv. Dvs att lära sig att inte se tankar som objektiva beskrivningar av verkligheten. Exempelvis är tanken "jag kommer att misslyckas" inte ett faktiskt misslyckande, och är i sig inget gott skäl att undvika att göra något som är i linje med det man värderar. Den typen av undvikande riskerar (enligt ACT modellen) att beröva oss från många källor till positiva och berikande erfarenheter.

Hahaha, var detta ett tillräckligt utvecklande svar Mimsan? hihiiiiii....

ÄÄÄHHH, hit med lite roliga gamla ord som vi kan återinföra i det svenska språket -som har tappats bort på vägen, bara för att allt ska va så coolt :) Jag gillar gammal svenska, nån som har några tips på roliga ord??

XoXo "The not so beige Maja"

2 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha.. bravo Maja! Här kommer "min" alias Olle Wadströms förklaring: "Defusion, kan även kallas kognitiv frikoppling. Det är ett sätt att hålla olusttanken kvar och samtidigt koppla loss den från dess skrämmande innehåll, genom att se den för vad den är - som bara "en tanke".
Denna förklaring beskrivs när vi pratar om behandling av tvång och ältande. Toppen Maja!
...måste komma på nåt annat...
/mims

maja sa...

hihihi, jajamen -give it to me baby!!! aha ahaaa ;)

Obs: inga med "swenglishka" ord, utan gamla fina ord ska det vara!!!

Puss pårrä......